Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Beszámolók az osztálytalálkozókról

 

Úgy mentem el innen 

Ugy mentem el innen, mint kis gyermek,
És mint meglett ember úgy jöttem meg.
Hej azóta húsz esztendő telt el
Megrakodva búval és örömmel...
Húsz esztendő... az idő hogy lejár!
„Cserebogár, sárga cserebogár.”
 
 
Húszéves érettségi találkozóra kaptunk megtisztelő meghívást Foltán Zoltán osztályfőnök úr, Veres József tanár úr és jómagam május 13-ára. Az egykori 4. A gépgyártástechnológiai számítástechnikus osztály összetartó szeretetét tükrözi, hogy öt évenként összejönnek látni és hallani egymást. Az összejövetel a tanüzem mérőlaborjában kezdődött, ahol minden jelenlévő összefoglalta az elmúlt fél évtized fontosabb eseményeit. A beszélgetést az osztályfőnök moderálta. Öröm volt látni és hallani az éltük delelőjén lévő volt tanítványokat, a férjé, családapává és sikeres szakemberekké lett férfiakat és az ugyancsak szép ívű karriert befutó és nem mellesleg gyönyörű két hölgyet. 
 
 
Az általuk elmondottak arról győztek meg bennünket, hogy a nekik szentelt idő, energia, türelem és szeretet, mint elvetett mag jó földbe hullott és gazdagon termett jó gyümölcsöt. 
 
A beszélgetés egy közeli pizzériában folytatódott, ha lehet még jobb hangulatban. 
 
Lányok, fiúk, köszönet a meghívásért, a helytállásotokért valamint az egymáshoz és az alma materhez való hűségetekért!
 
Kovács Kálmán
 

 


Beszámoló

Értesítem az iskolát, hogy az 1985-ben végzett IV.c osztály 2015. május 16-án megtartotta 30 éves osztálytalálkozóját.

Ebből az alkalomból megtekintettük a régi, 66-os tantermünket  (a most már Piarista Gimnáziumban), majd a  tanműhelyben - Erőss Sándor Tanár Úr lelkes kalauzolásával - sétát tettünk. A rendkívüli osztályfőnöki óra keretében Ujvári István Osztályfőnök Úr megosztotta emlékeit az osztályáról, ezután  minden osztálytárs elmondta személyes emlékeit, és élettörténetét az elmúlt 30 évből. Az osztálytalálkozót a váci Remete Étteremben folytattuk, remek vacsora, és kötetlen beszélgetés mellett.

A találkozón részt vettek: Ujvári István osztályfőnök, Erőss Sándor, Pszota József, és  Bodnár Ferenc tanár urak, valamint az osztály öregdiákjai. 

Beszámoló

Az 1964-ben érettségizett IV.A osztály 2014. május 24-én tartotta 50 éves jubileumi osztálytalálkozóját.
Az osztálytársak közül Tomor Gábor írt emlékeztetőt az eseményről. "...Bár sokat írtam életemben, de ezzel a pár sorral, mit mondjak, nehéz dolgom volt, aminek ugye, érthető okai vannak. Ennyi idő után is sokféle érzelem kél az emberben, a mondandót is akadozva fogalmazza meg, miről írjon, mit hagyjon el; így soraim inkább csak jelzik, hogy visszagondoltunk a Vácott töltött emlékezetes éveinkre...."
Tomor Gábor emlékező írása itt olvasható: Túl a félszázadikon

A találkozón készült osztálykép (fotó: Pataki Sándor)

Pataki Sándor további fotói a találkozóról


 

 

BESZÁMOLÓ

Az 1983-ban végzett IV.B osztály diákjai a harmincéves érettségi találkozójukra gyűltek össze. Dian János igazgatóhelyettes kalauzolásával végigjárták mind a tanüzemi műhely- és mérőtermeket, mind pedig a szérűskerti új iskola épületét, s Balogh Sándor szaktanárukkal együtt nosztalgiázhattak az első emeleti iskolatörténeti kiállítás tárlói előtt. Itt minden öregdiák Fábián Gábor igazgató ajándékaként egy jubileumi emléklapot vezetett át. A látogatás után egy ünnepi vacsora keretében emlékeztek tovább a váci középiskolás diákévekre.